• Snelle service
  • Gegarandeerd uw certificaat behalen
  • Eén vast contactpersoon
Klantwaardering: 9

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Onderwerpen

Wat kost het meten van een CO2-footprint?

Dit is per bedrijf verschillend. Onze CO2-experts vertellen u hier graag meer over. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

Wat kan ik met een CO2-footprint bereiken?

Met behulp van een CO2-footprint kan het eenvoudiger zijn om op de CO2-uitstoot van uw bedrijf te sturen.

Waarom is een CO2-footprint belangrijk?

Het kan voorkomen dat een klant u vraagt een CO2-footprint aan te leveren. Dat gebeurt vandaag de dag steeds vaker. Als die klant gecertificeerd is op een bepaald niveau dat gelinkt is aan de CO2-prestatieladder, dan moet u uw CO2-footprint laten verifiëren door een daartoe bevoegd bedrijf.

Wat is de CO2-footprint?

CO2-footprint of CO2-voetafdruk is een methode om de uitstoot van CO2 te meten. Van Houten & Partners kan u hier alles over vertellen. Met de CO2-footprint kan een bedrijf inzicht krijgen in de uitstoot van broeikasgassen die wordt veroorzaakt door de onderneming, door een proces dat de onderneming in gang heeft gezet of door een product van de onderneming. Op basis van de verzamelde gegevens over de CO2-uitstoot kan een bedrijf een lijn uitzetten die moet leiden tot reductie van broeikasgassen.

Bestaat er een ISO 26000 certificaat?

Wanneer wordt gesproken van ISO 26000 spreekt men van een ondersteunende richtlijn en niet van een certificeerbare norm. ISO 26000 is geen norm voor een MVO-managementsysteem, maar geeft adviezen over hoe organisaties MVO-aspecten kunnen koppelen aan reeds bestaande systemen in de organisatie.

Voor wie is ISO 26000?

ISO 26000 is bedoeld voor alle soorten organisaties, ongeacht de grootte of locatie ervan. Deze internationale richtlijn voor MVO kan worden gebruikt door organisaties in zowel de publieke als de private sector, in ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden.

Wat is ISO 26000?

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor MVO. De richtlijn heet officieel 'Guidance on Social Responsibility'. ISO 26000 helpt organisaties om hun maatschappelijke verantwoordelijkheden te bepalen en geeft advies over de verankering van MVO binnen organisaties.

Heeft mijn personeel ook een VCA-cursus nodig?

Wilt u zich als organisatie laten certificeren volgens de eisen van de VCA, dan moet uw personeel wel weten waar ze in de praktijk op moeten letten. Al uw operationele medewerkers moeten dus ook een VCA-diploma halen. Er zijn verschillende cursussen, afgestemd op de verantwoordelijkheden per medewerker. Zo zal een operationeel medewerker een ander examen afleggen dan een leidinggevende. Van Houten biedt rechtstreeks zelf VCA-cursussen aan! U hoeft dus niet te schakelen met een andere partij voor de diploma’s, wij bieden een compleet totaalpakket. Dit scheelt een hoop gedoe: veel klanten waarderen ons dan ook om deze unieke service. Bekijk ook onze VCA-cursussen.

Wat moet ik doen om aan de richtlijnen te voldoen?

Om uw VCA-certificering rond te krijgen, is heel wat expertise nodig. Daarom stellen we altijd eerst vast wat uw startpunt is: voldoet uw organisatie misschien nu al aan sommige eisen voor het VGM-beheersysteem? En aan welke onderdelen moet nog worden gewerkt om aan de richtlijnen van de VCA te voldoen? Dit hoeft u niet alleen te doen, daar zijn wij voor. Daarnaast adviseren we u over de juiste VCA-certificering en leiden we uw personeel op, zodat u zo snel mogelijk over uw VCA certificaat beschikt. Bent u benieuwd welke bedrijven wij geholpen hebben bij hun (her)certificering voor VCA? Bekijk dan onze klantcases.

Welke VCA certificeringen heb ik nodig en hoe bepaal ik dit?

Er zijn drie soorten VCA-certificeringen. Welke heeft u nodig? VCA* Gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, zonder inschakeling van onderaannemers. VCA** Gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, alsmede op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement). VCA Petrochemie Gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement), alsmede op specifieke aanvullende eisen voor de petrochemie. Het benodigde type VCA-certificering hangt onder andere af van de aard van de risico’s die het werken in uw bedrijf met zich meebrengt. Als hoofdaannemer is meestal de VCA** gewenst, terwijl je als onderaannemer vaak met een VCA* al aan de eisen voldoet. Natuurlijk verschillen ook de eisen aan de certificering per opdracht. In deze branches wordt regelmatig een VCA-certificaat gevraagd. Welke VCA-certificering u nodig heeft, hoeft u niet van tevoren te weten. Als u kiest om met Van Houten samen te werken, bepalen wij dit aan de hand van uw vraag.