Case

Haags Theaterhuis

•    Bedrijfsnaam: Haags Theaterhuis
•    Branche: Cultuur
•    Aantal medewerkers: 5-10 structureel en 40 flexibel 
•    Certificering:  ISO 9001:2015
•    Begeleid door: Jacco Verhoeff

Wat doet Haags Theaterhuis?

Haags Theaterhuis is een theaterhuis voor Hagenezen en Hagenaars. Op deze plek wordt theater gemaakt op een maatschappelijk betrokken manier; het theaterhuis spiegelt zo de stad Den Haag. De organisatie verzorgt een grote variatie aan cursussen, trainingen, voorstellingen, evenementen, partnerships en nog veel meer op zowel het persoonlijke, maatschappelijke, educatieve of zakelijke vlak.

Waarom is Haags Theaterhuis 9001 gecertificeerd?

De behoefte om zich te laten certificeren is al in 2015 ontstaan bij Haags Theaterhuis, toen de organisatie begon te groeien. Het theaterhuis heeft veel uiteenlopende klanten en opdrachtgevers: particuliere en zakelijke klanten, fondsen, gemeenten en scholen. Dit maakt dat er ook veel verschillende werkprocessen zijn. Alle doelgroepen bedienen we met projecten, producten en producties op maat.  Door deze groei, wilde de organisatie ook ontwikkelen in kwaliteit en transparantie. De eisen van de ISO zijn hierin een mooie en heldere motivatie om dit op te pakken, te realiseren en te continueren.

Gelijkwaardige samenwerkingspartner door de ISO 9001

Voor een culturele instelling is het belangrijk om een kwalitatief hoge standaard te hebben die bekend en vertrouwd is voor samenwerkingspartners buiten de kunst- en cultuursector om. De ISO draagt ertoe bij dat Haags Theaterhuis als culturele instelling een gelijkwaardige gesprekspartner is voor bedrijven en organisaties uit andere sectoren. Door de ISO 9001 certificering spreken ze dezelfde taal.

In het kort

Dit hebben wij gedaan:

Expert tijdens dit project:

Jacco Verhoeff
Jacco Verhoeff