Blog

Week van de RI&E: 21-25 juni 2021

Het is weer zover: van 21-25 juni 2021 organiseert het Steunpunt RI&E de Week van de RI&E 2021. De RI&E (Risico-inventarisatie en -Evaluatie) is in deze tijd misschien wel extra actueel, gezien de impact van coronabesmettingen op het bedrijfsleven. Denk aan medewerkers die thuis moeten werken, en maatregelen op de werkvloer om het coronavirus buiten de deur te houden. 
Het doel van de week van de RI&E is om bedrijven te stimuleren om (weer) aan de slag gaan met hun RI&E. Tijdens de week houden brancheorganisaties, opleiders en andere experts diverse workshops, informatiebijeenkomsten en advisering over de RI&E. 

Aandacht voor RI&E in 2021

Heeft uw organisatie al een coronaprotocol? En zo ja, heeft u het protocol al vertaald naar een RI&E met Plan van Aanpak? Zo niet, dan bent u niet de enige. Uit een onderzoek van de Inspectie SZW blijkt dat lang niet elk bedrijf zijn RI&E heeft geactualiseerd omtrent corona. Bij veel bedrijven ontbrak een risicobeschrijving van coronabesmettingen op de werknemers en het werkproces. Of waren geen maatregelen gespecificeerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Neem de tijd om uw RI&E te actualiseren

Met de meeste vaccinaties alweer achter de rug, heeft uw organisatie mogelijk weer wat lucht om uw RI&E te actualiseren. Want door mutaties kan het coronavirus altijd weer oplaaien, bijvoorbeeld in de winterperiodes. Met een degelijk RI&E en Plan van Aanpak garandeert u aandacht voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Tijdens de Week van de RI&E zijn er speciale workshops, waarbij u ter plekke aan de slag gaat met een corona-addendum voor uw organisatie. Kijk voor meer informatie over het programma op de website van de week van de RI&E.

De RI&E: méér dan een moetje

Volgens de Arbowetgeving (artikel 5) is een actuele RI&E met Plan van Aanpak verplicht. Dat is niet voor niets. Een actuele RI&E bevordert een veilig en gezond werkproces en voorkomt ongelukken of incidenten, én virusuitbraken op de werkvloer. U laat hiermee goed werkgeverschap zien en uw medewerkers kunnen veilig hun werk doen. Een RI&E is dus méér dan een moetje!

RI&E laten opstellen bij Van Houten & Partners

Heeft u nog geen RI&E en zoekt u nog een partij om dit document samen met u op te stellen? De adviseurs van Van Houten & Partners begeleiden u graag bij dit traject. Neem contact op!

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...