Blog

Wat is het verschil tussen VCA basis en VCA VOL?

Met het VCA diploma toont u aan (potentiële) opdrachtgevers aan dat u veilig, gezond en met het oog op milieu werkt. VCA staat dan ook voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Er zijn verschillende VCA cursussen beschikbaar, waaronder VCA basis en VCA VOL. In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen deze twee cursussen.

Verschil tussen VCA basis en VCA VOL

In het woord VCA basis zit het verschil eigenlijk al verstopt: het is de basiscursus. Dit diploma richt zich op (tijdelijke) werknemers die een operationele functie binnen het team hebben. Het VCA VOL diploma is voor (tijdelijke) medewerkers die een operationeel leidinggevende functie hebben of die als onderaannemer (volgens een resultaatverplichting) werken. 

Overige feiten en regels VCA basis en VCA VOL

  • Indien u een MVK- of HVK-diploma heeft bent u vrijgesteld voor het behalen van een B-VCA en VOL-VCA diploma.
  • Als u niet aan de VCA-eisen voor onderaannemers voldoet, kunt u niet als onderaannemer voor een VCA-gecertificeerde aannemer aan de slag.
  • Een VCA diploma is niet verplicht, maar kan wel een vereiste zijn van uw opdrachtgever, deze bepaalt dan ook welk certificatieniveau u moet hebben.
  • VCA cursussen worden altijd afgesloten met een examen door een erkend examencentrum.
  • Een VCA diploma is gedurende tien jaar geldig.

VCA examen behalen met Van Houten & Partners

Van Houten & Partners is een landelijk opererend organisatie- en adviesbureau, met een specialisatie in duurzaamheid, veiligheid en kwaliteitsoptimalisatie. Bij ons kunt u terecht voor alle informatie en landelijke cursussen voor VCA basis en VCA VOL. We hebben ruime ervaring met VCA cursussen en een scherp tarief. Neem vandaag nog contact op met onze adviseurs.

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...