Blog

De betekenis en het belang van VCA certificering

Als werkgever heeft u een zorgplicht: u moet ervoor zorgen dat uw medewerkers in een veilige, gezonde en milieuvriendelijke omgeving kunnen werken. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral in risicovolle branches zoals techniek, infra en petrochemie. Hier komt de VCA certificering in beeld.

Waar staat VCA voor

VCA, wat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, is een certificering die aantoont dat u als werkgever de richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid volgt. Het is meer dan alleen een stuk papier - het is een bewijs van uw toewijding aan de welzijn van uw medewerkers en het milieu.

Maar waarom is een VCA certificering zo belangrijk? Ten eerste, opdrachtgevers in de techniek, infra en petrochemie stellen het vaak als een vereiste. Zonder VCA certificering kan het zijn dat u niet eens in aanmerking komt voor bepaalde opdrachten.

Neem veilig werken serieus

Ten tweede toont een VCA gecertificeerde organisatie aan dat het de veiligheid van zijn medewerkers serieus neemt. Het is bewezen dat VCA certificering het aantal bedrijfsongevallen aanzienlijk vermindert. Bovendien zorgt het ervoor dat uw organisatie aantrekkelijker wordt voor potentiële werknemers, omdat het laat zien dat u hun veiligheid en welzijn prioriteert.

Ten slotte biedt een VCA certificering een concurrentievoordeel. Met een VCA certificering wordt uw organisatie serieuzer genomen binnen de branche en kunt u in aanmerking komen voor meer opdrachten.

Om een VCA certificering te verkrijgen, moeten alle medewerkers, dus ook de toekomstige, een VCA-cursus succesvol afronden. Deze cursussen zijn afgestemd op de verschillende rollen en verantwoordelijkheden binnen uw organisatie, en het behaalde VCA certificaat is tien jaar geldig.

De verschillende soorten VCA certificeringen

Er zijn verschillende soorten VCA certificeringen die u kunt aanvragen:

  • VCA*
  • VCA**
  • VCA Petrochemie

Een VCA gecertificeerde organisatie loopt voorop

Kortom, een VCA certificering is een essentiële stap naar een veiligere, gezondere en milieuvriendelijkere werkomgeving. Het helpt uw organisatie om te voldoen aan de eisen van opdrachtgevers. Het toont uw toewijding aan veiligheid en gezondheid aan. En last but not least; het geeft u een voorsprong op de concurrentie. Het is daarmee dus niet alleen een investering in uw organisatie, maar ook in uw medewerkers en de toekomst van uw branche. Laat uw organisatie VCA certificeren en loop voorop in veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid. Wilt u dieper ingaan op wat een VCA certificaat inhoudt? Ontdek dan hier: wat een VCA certificaat is

Laat uw organisatie VCA certificeren bij Van Houten & Partners

Nu u weet waarom uw organisatie VCA gecertificeerd moet zijn wilt u ongetwijfeld ook deze voordelen ervaren. Neem eens vrijblijvend contact met Van Houten & Partners op. Onze adviseurs denken graag vrijblijvend met u mee. Vraag een offerte aan of neem direct telefonisch contact op met onze VCA experts, via 010 268 00 65.

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...