Blog

Verschillende soorten ISO normen

Van Houten & Partners is een landelijk opererend organisatie- en adviesbureau met een specialisatie in duurzaamheid, veiligheid en kwaliteitoptimalisatie. We verbeteren op dagelijkse basis de kwaliteit van tientallen bedrijven met de ISO 9001:2015 certificering. Wist u dat de ISO-organisatie in Geneve reeds meer dan 18.000 ISO normen heeft ontwikkeld op verschillende gebieden en toepassingen? 

Wilt u voor uw bedrijf een ISO certificaat halen maar weet u (nog) niet welke? Hieronder geven wij een kort overzicht van de belangrijkste soorten ISO normen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

ISO 9001 norm - Algemeen kwaliteitsmanagementsysteem

ISO 9001 bevat bepaalde eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem die ingericht zijn om uw klanttevredenheid te verhogen. Door interne en externe partijen wordt de ISO 9001 norm gebruikt om te beoordelen of de organisatie voldoet aan de uiteenlopende eisen van klanten, wet- en regelgeving en natuurlijk aan de eigen eisen van de organisatie.

Lees meer over de ISO 9001:2015

ISO 14001 norm - Kwaliteitsmanagementsysteem voor milieubeheer

ISO 14001 is een ISO norm die ingericht is voor het milieu. Deze ISO norm is een handvat voor bedrijven om op systematische wijze controle uit te voeren op hun activiteiten en producten op het gebied van milieu. Met deze ISO norm kunt u rekenen op vermindering van de milieubelasting, kostenbesparing en imagobevordering.

Lees meer over ISO 14001

ISO 22000 norm - Kwaliteitsmanagementsysteem voor voedselveiligheid

ISO 22000 is een ISO norm die zich op twee manieren bezighoudt met de voedselketen. Aan de ene kant gaat deze norm over concrete voedselveiligheidscondities, gebaseerd op basishygiënevoorwaarden en de HACCP-standaard van de Codex Alimentarius, en aan de andere kant een effectief management van de beheersmaatregelen.

ISO 26000 norm – Kwaliteitsmanagementsysteem voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

De internationale richtlijnen voor MVO staat bekend als ISO 26000 norm, officieel ook wel de ‘Guidance for Social Responsibility’ genoemd. Zowel voor profit als non-profit organisaties helpt deze norm om sociaal verantwoord gedrag in de basis van de organisatie te verankeren.

Lees meer over de ISO 26000

ISO 27001 norm - Kwaliteitsmanagementsysteem voor informatiebeveiliging

ISO 27001 is een norm die zich richt op de beveiliging van al uw bedrijfsgegevens én de vertrouwelijke gegevens van uw klanten. Deze ISO norm is toepasbaar in een grote variatie aan organisaties, grootbedrijven of MKB bedrijven.

Lees meer over ISO 27001

De ISO normen zijn ontwikkeld met als reden om het aantal landelijke normen te verminderen. Met deze ISO normen wordt er duidelijkheid en gelijkheid gecreëerd wereldwijd.

Wilt u graag weten welke ISO normen voor uw bedrijf handig zijn en wat ISO-certificering voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...