Blog

Subsidie voor kleine mkb’ers met laag energieverbruik

De overheid heeft een subsidieregeling voor het mkb aangekondigd waarmee zij extern advies kunnen inkopen over CO2-reductie- en energiebesparingsmaatregelen. Dit vooral om kleine mkb’ers uit de brand te helpen, die vaak weinig tijd of expertise hebben om zich te verdiepen in deze maatregelen. De regeling gaat per 1 oktober 2021 in en is gericht op mkb’ers met een laag energieverbruik, die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen.

Voor wie geldt de verduurzamingssubsidie?

De subsidie is bedoeld voor kleine mkb’ers met een laag energieverbruik. Kleine mkb’ers met een hoog energieverbruik vallen al onder de Energiebesparingsplicht en moeten maatregelen nemen uit de Erkende Maatregelenlijsten (EML).
Valt u niet onder de Energiebesparingsplicht en heeft u een energieverbruik van minimaal 50.000 kWh en 25.000 m³? Dan is de subsidie voor uw bedrijf bedoeld. Heeft u plannen om aan de slag te gaan met verduurzamingsmaatregelen? U kunt de subsidie per 1 oktober aanvragen via de subsidie- en financieringswijzer van de RVO.

Voor welke maatregelen geldt de subsidie?

De subsidie geldt voor alle maatregelen die gericht zijn op Co2-besparing en energiebesparing. Denk hierbij aan:
-    Verduurzamingsmaatregelen aan het bedrijfspand, zoals isoleren van muren, vloeren en daken, aanbrengen van HR++ glas, zonneboilers, installaties of LED-verlichting;
-    Verduurzamingsmaatregelen aan bedrijfsprocessen zoals koeling, keukenapparatuur en ICT-apparatuur of het wagenpark, zoals gebruik van elektrische bestelwagens.

Hoeveel subsidie krijgt u?

De overheid vergoedt 80% van de gemaakte kosten, met een maximum subsidiebedrag van €2.500. Op het gebied van advies ligt de vergoeding tussen de €400 en €750. 

Tot wanneer kunt u de subsidie aanvragen?

De subsidie kunt u vanaf 1 oktober a.s. aanvragen bij de RVO, dit kan in totaal een jaar. Aanvragen kunt u dus indienen tot en met 30 september 2022.

Meer weten of gebruikmaken van de subsidie? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de subsidieregeling, of wilt u weten of uw organisatie in aanmerking komt voor deze verduurzamingssubsidie? Onze adviseurs hebben een brede kennis en expertise over subsidies en maatregelen op het gebied van veiligheid en milieu. Neem contact op, we vertellen u graag meer!

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...