Blog

Taakstraf en geldboete voor Marktplaatsfraude met VCA diploma’s

In december 2018 is er iemand veroordeeld voor het aanbieden van valse VCA diploma’s op internet, waarbij de indruk werd gewekt dat dit toegestaan was. De persoon in kwestie heeft een taakstraf van 80 uur gekregen en een geldboete. Het frauderen met VCA diploma’s is een strafbaar feit en met deze straf wil het Openbaar Ministerie een duidelijk signaal afgeven.

VCA diploma zonder examen

De zaak kwam begin 2018 aan het licht toen de politie aangiftes kreeg van VCA diploma’s die werden aangeboden via Marktplaats. Het diploma kon worden gekocht zonder dat daar een examen voor afgelegd hoefde te worden. De verkoper van de valse VCA diploma’s misbruikte de naam, het logo en de handtekening van de directeur van een erkende VCA-exameninstelling. De verkoper beloofde ook nog eens dat de koper van het VCA diploma werd opgenomen in het Centraal Diplomaregister VCA (CDR) als officieel gediplomeerde.

VCA diploma behalen met Van Houten & Partners

Als organisatieadviesbureau op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit hechten wij veel waarde aan veilige werksituaties. Er kunnen levensbedreigende situaties ontstaan als er mensen met valse VCA diploma’s aan het werk zijn. Deze mensen zijn niet goed op de hoogte van de regels omtrent veilig werken en zijn daarmee niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor anderen. Daarom is het van belang om altijd een VCA diploma te behalen bij een betrouwbaar adviesbureau die werken met erkende examenbureaus.

Van Houten & partners heeft jarenlange ervaring met het geven van VCA opleidingen (B-VCA en VOL-VCA) evenals andere veiligheidsopleidingen. Tevens zijn wij erkend opleidingsinstituut bij OOM, voor het verkrijgen van subsidies bij de VCA opleidingen. Voor meer informatie over de VCA diploma's die wij aanbieden kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...