Blog

Kan ik mijn werknemers verplichten een VCA certificaat te behalen?

VCA certificering

In steeds meer branches wordt gebruik gemaakt van de VCA: VGM (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers. Een VCA is niet alleen in de bouw een effectief middel om op een gezonde en milieuvriendelijke manier te werken, in steeds meer branches wordt het gebruikelijk een VCA certificaat te hebben. Een VCA certificaat verkrijg je door het volgen van een VCA cursus. Met het certificaat toon je aan je klanten of je werkgever dat je over de juiste kennis beschikt omtrent veiligheidsvoorschriften.

Kun je werknemers verplichten een certificaat te behalen?

Ja, dit kan. Een VCA certificaat is geen wettelijke verplichting maar binnen de branches wel een pre. Je kunt als persoon een VCA certificaat hebben, maar ook als onderneming. Hiermee kun je aan de buitenwereld aangeven dat je aantoonbaar voldoet aan Arbo wetgeving. Als werkgever kun je eisen dat zijn/haar werknemers beschikken over een VCA certificaat. Het vergroot de kans op werk voor de werknemers en behoudt de VCA certificering van de werkgever. Indien een onderneming een VCA certificering heeft, mogen er geen werknemers in dienst zijn die geen VCA certificaat hebben. Hierbij kunnen werkgevers de werknemers dus verplichten om de VCA certificaat op zak te hebben.

Een VCA certificering met Van Houten & Partners

Wij zijn een landelijk opererend organisatie- adviesbureau, met een specialisatie in duurzaamheid, veiligheid en kwaliteitoptimalisatie. Onze ervaring met VCA certificering zorgt dat u snel, planmatig en voor een scherp tarief uw VCA certificering kunt behalen. We werken hierbij met een vijf-stappenplan.

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...