Blog

Hoe ziet een VCA cursusdag eruit?

Een veilige werkomgeving is belangrijk en een VCA diploma helpt daarbij. Bij Van Houten & Partners weten we er alles over. Zo hebben we verschillende VCA cursussen waarmee verschillende VCA diploma's behaald kunnen worden. Zo zult u bijvoorbeeld als leidinggevende een ander certificaat moeten behalen dan andere werknemers. Benieuwd hoe zo’n VCA cursusdag eruit ziet? Lees hieronder verder.

Een VCA cursusdag bij Van Houten & Partners

De VCA cursusdag start ’s ochtends op een van de cursuslocaties die verspreid zijn door het hele land. Gedurende de hele dag neemt onze professionele docent de lesstof door met de deelnemers. Tussen de middag wordt er een verzorgde lunch genuttigd en gaan we ’s middags verder met de resterende onderwerpen. De instructeur zal gedurende de cursusdag ook proefexamens laten maken om te zien of iedereen de lesstof goed genoeg beheerst. Aan het einde van de VCA cursusdag wordt het officiële VCA examen afgelegd. Dit examen wordt afgenomen door een erkend examencentrum. Het VCA examen bestaat uit meerkeuzevragen en zal ongeveer 1 - 1,5 uur duren, afhankelijk of u het B-VCA examen of VOL-VCA examen moet afleggen. Als het examen met positief resultaat wordt afgesloten, ontvangt u een VCA diploma dat gedurende tien jaar geldig is.

Inhoud van de VCA cursusdag

Een VCA cursusdag duurt 1 werkdag. Tijdens deze VCA cursusdag leert u allerlei aspecten over veiligheid, gezondheid en milieu die u daarna kunt toepassen in uw dagelijks werk. De onderwerpen die bij deze cursus aan bod komen zijn onder andere:

  • Arbowet
  • Risico’s
  • Preventie
  • Beschermingsmiddelen
  • Tillen
  • Werken op hoogte

VCA diploma behalen met Van Houten & Partners

Wij zijn een landelijk opererend organisatie- en adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid, veiligheid en kwaliteitsoptimalisatie. Een veilige werkomgeving is voor iedereen een voordeel. Daarom besteden we bij Van Houten & Partners veel aandacht en zorg aan onze cursussen die elke maand op meerdere plaatsen in het land plaatsvinden. Neem vandaag nog contact op voor een VCA cursusdag voor uzelf of uw medewerkers. 

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...