Blog

Heftruckongevallen voorkomen? Van Houten helpt!

De Inspectie SZW meldt dat zij de komende tijd meer controles gaat uitvoeren in distributiecentra verspreid door het hele land. De reden hiervoor is dat er een stijging in ernstige arbeidsongevallen gesignaleerd is, waarbij heftrucks en pallettrucks betrokken zijn. De Inspectie SZW zal vooral gaan letten op de veiligheid op de werkplaats, of werknemers eerlijk betaald krijgen en of bedrijven zich aan de werktijden houden.

Veilig met heftrucks en pallettrucks werken

Om er zeker van te zijn dat uw werknemers veilig met elektrische of handmatig aangedreven heftrucks, pallettrucks, reachtruck of orderpicktrucks kunnen werken, kunt u uw medewerkers de cursus Veilig werken met vorkhef- en reachtruck laten volgen. Ook kunt u een VCA certificering voor uw bedrijf aanvragen, om de risico's op de werkvloer in kaart te brengen.

Wat is de Veilig werken met vorkhef- en reachtruck cursus?

Voordat uw werknemers werkzaamheden kunnen uitvoeren met een vorkhef- of reachtruck, zijn zij volgens de 'Richtlijn Arbeidsmiddelen' verplicht hiervoor een opleiding te volgen. De nadruk van de heftruck cursus ligt op het goed, efficiënt en veilige manier besturen van de machines. Verder krijgen uw werknemers tijdens de cursus een stukje bewustwording rondom de gevaren en risico's van de machines mee. Het resultaat? Werknemers die goed voorgelicht zijn over veilig werken en weten hoe zij een vorkhef-of reachtruk moeten bedienen. Zo worden heftruckongevallen voorkomen!

Wat is de VCA certificering?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Deze certificering focust op veilig en gezond werken en is voor verschillende branches van toepassing. Zoals voor de bouw, uitzendbureaus en distributiecentra. Dankzij de VCA training leren medewerkers bewust werken en leren zij de verschillende risico's op werkvloer herkennen en voorkomen. Met een VCA certificaat laat u zien dat arbovoorschriften en veiligheid belangrijk aspecten zijn voor uw bedrijf.

Heftruck of pallettruck ongevallen voorkomen met Van Houten & Partners

Wij helpen u om de veiligheid van uw bedrijf of distributiecentrum te waarborgen, bijvoorbeeld door heftruckongevallen te voorkomen. Wilt u onze Veilig werken met vorkhef- en reachtruck of VCA cursussen aanvragen voor uw werknemers? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bron: Inspectie SZ - Inspectie SZW controleert in distrubiecentra
Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...