Blog

Een nieuw HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg

Als zzp’er in de zorg aan het werk raken is een uitdagende taak. Niet alleen op het gebied van kwaliteit, maar ook ondernemerschap. Om de kwaliteit van zelfstandigen in de zorg aantoonbaar te maken is daarom het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) voor zelfstandige zorgprofessionals in het leven geroepen. Lees hier alles wat u hierover moet weten.

Waar is het HKZ-keurmerk voor zelfstandigen in de zorg voor bedoeld?

Het HKZ-keurmerk is de kwaliteitswet Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) die sinds 1 januari 2016 geldt voor alle zorgaanbieders, dit zijn zowel zorginstellingen als zzp’ers. Als zelfstandig verpleegkundige moet u dus aan dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en ondernemen voldoen als een zorginstelling. Door het HKZ-keurmerk voor zzp'ers in de zorg in te voeren kunnen zelfstandigen in de zorg aantonen dat zij volgens bepaalde eisen werken en aan een bepaalde mate van kwaliteit voldoen.

HKZ-keurmerk zelfstandig verzorgenden aanvragen

Het HKZ-keurmerk voor zzp'ers in de zorg is een persoonsgebonden en onafhankelijk keurmerk voor alle zelfstandige (kraam)verzorgenden, verpleegkundigen en begeleiders in de langdurige zorg. Deze zzp’ers kunnen zich nu al voorbereiden op de certificering die vanaf 2019 ingaat. Om een HKZ-keurmerk voor zelfstandigen in de zorg te behalen doorloopt u de volgende stappen:

Stap 1: U bereid u voor door de HKZ-norm goed door te nemen.

Stap 2: U vraagt het keurmerk aan en levert de benodigde documenten aan.

Stap 3: De certificerende instantie houdt een interview met u.

Stap 4: Indien alles succesvol doorlopen is, ontvangt u een HKZ-keurmerk voor zzp'ers in de zorg dat maar liefst 3 jaar geldig is.

Een HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg met Van Houten & Partners

We zijn een landelijk opererend organisatie- en adviesbureau, met een specialisatie in duurzaamheid, veiligheid en kwaliteitsoptimalisatie. Ook op het gebied van het HKZ-keurmerk voor zelfstandigen in de zorg kunnen wij u snel van dienst zijn. We hebben ruime ervaring met HKZ-keurmerken, een scherp tarief en u werkt altijd met een vast contactpersoon. Neem vandaag nog contact op met onze adviseurs.

Terug naar het overzicht
Vragenlijst wordt geladen...