Hoe ziet een VCA cursusdag eruit?

Een veilige werkomgeving is belangrijk en een VCA diploma helpt daarbij. Bij Van Houten & Partners weten we er alles over. Zo hebben we verschillende VCA cursussen waarmee verschillende VCA diploma's behaald kunnen worden. Zo zult u bijvoorbeeld als leidinggevende een ander certificaat moeten behalen dan andere werknemers. Benieuwd hoe zo’n VCA cursusdag eruit ziet? Lees het in deze blog.

Lees artikel

Taakstraf en geldboete voor Marktplaatsfraude met VCA diploma’s

In december 2018 is er iemand veroordeeld voor het aanbieden van valse VCA diploma’s op internet, waarbij de indruk werd gewekt dat dit toegestaan was. De persoon in kwestie heeft een taakstraf van 80 uur gekregen en een geldboete. Het frauderen met VCA diploma’s is een strafbaar feit en met deze straf wil het Openbaar Ministerie een duidelijk signaal afgeven.

Lees artikel

Moet ik de RI&E wijzigen als er veranderingen zijn binnen mijn bedrijf?

Een Risico-Inventarisatie en Evaluatie zet veiligheidsrisico’s op een rij, is wettelijk verplicht en werkt alleen optimaal als deze actueel is. Moet u uw RI&E aanpassen als er veranderingen zijn? Lees in deze blog alles over de geldigheid van een risico inventarisatie en evaluatie na veranderingen in uw bedrijf.

Lees artikel

Is een B-VCA diploma verplicht voor mijn stagiairs?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het VCA certificaat voor het bedrijf is geen wettelijke verplichting, maar kan een eis zijn van opdrachtgevers. Als bedrijf kunt u al uw medewerkers later certificeren om zo een VCA keurmerk te krijgen voor uw bedrijf. Maar hoe zit het eigenlijk met B-VCA diploma voor stagiairs?

Lees artikel

Hoe kan ik mijn CO2-uitstoot verminderen?

Milieubelasting is een belangrijk onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Naast de eigen verantwoordelijkheid die we op persoonlijk- en bedrijfsvlak kunnen nemen, wordt milieuvriendelijk en duurzaam gedrag steeds meer beloond. We geven in deze blog alvast wat tips om de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verminderen.

Lees artikel

Een nieuw HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg

Om de kwaliteit van zelfstandigen in de zorg aantoonbaar te maken is daarom het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) voor zzp'ers in de zorg in het leven geroepen . Lees in deze blog alles wat u hierover moet weten.

Lees artikel

Wanneer is gehoorbescherming verplicht?

Wist u dat slecht horen als gevolg van lawaai tot de meest voorkomende beroepsziekten behoort en kan leiden tot ernstige maatschappelijke en medische consequenties? In deze blog leggen wij u de regels die in de Arbowet zijn opgenomen rondom gehoorbescherming op de werkvloer uit die het gehoor van werknemers beschermen tegen lawaaislechthorendheid.

Lees artikel

Wat is een ISO audit?

Met een ISO audit wordt uw bedrijf beoordeelt op het kwaliteitsmanagementsysteem binnen uw bedrijf. Voldoet uw bedrijf aan alle normeringen dan ontvangt u een ISO certificering. In deze blog leggen we uit wat dat precies inhoudt en wat u als bedrijf daarvoor moet doen.

Lees artikel

Moet ik als zzp’er een VCA diploma hebben?

Een bedrijf kan een VCA keurmerk dragen. Hieraan kan een opdrachtgever zien dat iedereen die werkzaam is bij het bedrijf in het bezit is van een VCA certificaat. Maar hoe zit dat bij een eenmanszaak?

Lees artikel

In welke branches wordt een VCA certificaat gevraagd?

Een VCA certificaat zorgt ervoor dat een bedrijf volgens bepaalde richtlijnen werkt voor een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkomgeving. Maar in welke branches wordt dit certificaat eigenlijk gevraagd? Van Houten & Partners geeft antwoord. 

Lees artikel