Bespaart mijn bedrijf kosten als ik een CO2 prestatieladder heb?

De CO2 prestatieladder is in het kort een ladder die aangeeft in hoeverre een organisatie actief bezig is met CO2-reductie. Deze ladder bestaat uit vijf niveaus die de inzet kunnen weergeven. Maar bespaart mijn bedrijf kosten als ik een CO2 prestatieladder heb? Dat leest u in deze blog.

Lees artikel

Kan ik mijn werknemers verplichten een VCA certificaat te behalen?

Een VCA is niet alleen in de bouw een effectief middel om op een gezonde en milieuvriendelijke manier te werken, in steeds meer branches wordt het gebruikelijk een VCA certificaat te hebben. Een VCA certificaat verkrijg je door het volgen van een VCA cursus. Kun je werknemers verplichten een certificaat te behalen? U leest het in deze blog. 

Lees artikel

Riskeer ik een boete als mijn bedrijf geen RI&E heeft?

Verzuim is voor werkgever én werknemer geen prettige omstandigheid. Voor de werknemer betekent het dat hij/zij ziek is en daardoor niet kan werken, voor de werkgever kan het een flinke kostenpost zijn en daarnaast voor problemen zorgen omdat werk blijft liggen. Wat kan een RI&E hieraan bijdragen en krijgt u eigenlijk een boete als uw bedrijf geen RI&E heeft? U leest het hier.

Lees artikel

Hoe ziet een VCA audit eruit?

Een VCA-certificaat is niet verplicht maar heeft vele voordelen. Het biedt veiligheid voor uw werknemers, dringt het aantal ongevallen terug en is een aantrekkelijk en herkenbaar certificaat voor uw opdrachtgevers waarmee u een voordeel op uw concurrenten heeft. Een van de eisen van de VCA is het uitvoeren van een interne audit. Wij geven 7 tips voor een kwalitatief hoogwaardige interne audit.

Lees artikel

De 10 belangrijkste wijzigingen in de nieuwe VCA norm

De nieuwe  VCA norm 2017/6.0 is officieel gepubliceerd! Dit betekent dat er vanaf 3 april 2018 een nieuwe versie van de norm van kracht gaat. Maar wat is er veranderd ten opzichte van de oude VCA? En wat betekenen deze wijzigingen voor uw organisatie? Dat leggen wij u uit in deze blog.

Lees artikel

Verschillende soorten ISO normen

Wist u dat de ISO-organisatie in Geneve reeds meer dan 18.000 normen heeft ontwikkeld op verschillende gebieden en toepassingen? In deze blog geven wij een kort overzicht van de belangrijkste normen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Lees artikel

Heb ik een CE-keurmerk nodig?

Wat is een CE-keurmerk en wanneer heeft u deze nodig? In deze blog leggen wij het aan u uit.

Lees artikel

De voor- en nadelen van een ISO certificering

In deze blog wegen we de voor- en nadelen van een ISO-certificering tegen elkaar af. Ben jij sceptisch tegenover ISO? Lees dan snel verder!

Lees artikel

Nieuwe VCA 2017/6.0 goedgekeurd door RvA

In januari 2018 heeft de Raad van Accreditatie (RvA, toezichthouder op het VCA-systeem) de nieuwe VCA 2017/6.0 goedgekeurd. In deze blog vindt u alle informatie rondom deze update.

Lees artikel

Wat is de CO2 prestatieladder?

De CO2 prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Het doel van deze ladder is simpel en effectief: bedrijven stimuleren zich bewust te zijn van hun eigen CO2-uitstoot. Wilt u meer weten over hoe u uw prestatieniveau kunt verbeteren? Lees dan verder!

Lees artikel