Wanneer heb ik een ISO 27001 certificering nodig?

We krijgen vaak de vraag van klanten: heb ik die ISO 27001 certificering nu echt nodig? Is dit certificaat verplicht, en zo ja voor wie of in welke gevallen is het een vereiste? En natuurlijk de hamvraag: loont het behalen van een ISO 27001 certificaat uiteindelijk voor mijn organisatie? We geven u hier antwoord op deze vragen.

Lees artikel

Hoe lang is een ISO 9001 certificaat geldig?

Een ISO 9001 certificering is een prachtige bekroning van goed beleid op het gebied van kwaliteitsmanagement. Iets waar u als organisatie al langere tijd naar streeft. Maar hoe lang is een ISO 9001 certificaat eigenlijk geldig? Wanneer wordt het dus tijd voor een hercertificering en hoe gaat dit vervolgens in zijn werk? Hier moet u rekening mee houden.

Lees artikel

Het stappenplan voor een succesvolle ISO 14001 certificering

Denkt u er als organisatie aan om zich te laten certificeren volgens de ISO 14001 om te professionaliseren op het gebied van milieumanagement? Een verstandige stap, die u als bedrijf veel voordeel oplevert. Maar welke stappen moet u nu eigenlijk doorlopen om te voldoen aan de ISO 14001-normering en dit certificaat te behalen? Dit is hét stappenplan voor een succesvolle ISO 14001 certificering.

Lees artikel

Wat is de veiligheidsladder?

De Veiligheidsladder (Engels: Safety Culture Ladder, SCL) is een systeem dat wordt beheerd door de NEN met richtlijnen om de omgang met veiligheid op de werkvloer te meten. Dit heeft als doel om het veiligheidsbewustzijn in organisaties te vergroten. Denkt u eraan om een Veiligheidsladder certificering te behalen? Wilt u weten wat er komt kijken bij het behalen van het certificaat? Wij lichten het voor u toe.

Lees artikel

CO2-uitstoot verminderen als bedrijf: 5 tips

CO2-uitstoot is een belangrijke maatstaf voor de impact van een bepaalde actie op klimaatverandering. CO2-uitstoot verminderen is voor veel bedrijven een doel met een hoge prioriteit, zeker met het klimaatakkoord van Parijs in het achterhoofd. Op welke manieren kunt u als bedrijf uw CO2-uitstoot verminderen? We geven u in dit artikel 5 tips hoe u dit kunt aanpakken.

Lees artikel

Wat is het verschil tussen ISO 45001 en VCA bedrijfscertificering?

Als het gaat om bedrijfscertificeringen, dan zijn zowel de ISO 45001 als de VCA gericht op het verminderen van gezondheids- en veiligheidsrisico’s in werksituaties. Er zijn op het eerste gezicht vooral veel overeenkomsten te vinden tussen deze twee normen: interne audits, de communicatiestructuur die nodig is, het opstellen van beleid, en de beoordeling door de directie. Maar wat is nu het verschil tussen de ISO 45001 en de VCA bedrijfscertificering? In deze blog gaan we erop in.

Lees artikel

Wat doet een auditor?

U bent zich aan het inlezen over ISO-certificeringen en wat hiervoor nodig is. Vraagt u zich hierbij ook af wat een auditor nu precies doet? Het werk van een auditor verschilt bij een interne of externe audit, en hangt af van om welk onderwerp de certificering en dus de audit gaat. Wat doet een auditor eigenlijk in al deze gevallen? We lichten het hier kort voor u toe.

Lees artikel

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een managementsysteem voor informatiebeveiliging; dit wordt ook wel een ISMS genoemd (Information Security Management System). De ISO 27001-norm schrijft voor op welke manier dit systeem moet worden geïmplementeerd, en staat beschreven in een handboek. In deze blog vertellen wij u meer over wat een ISO 27001 certificering precies inhoudt en wat Van Houten & Partners hierin kan betekenen.

Lees artikel

Waarom is een VCA certificering zo belangrijk?

U weet dat u als werkgever een zorgplicht heeft, en dus moet zorgen dat medewerkers op een veilige en gezonde manier kunnen werken. Mogelijk heeft u al wel gehoord van een VCA certificering, en u weet dat het iets met veiligheid te maken heeft binnen uw bedrijf. Maar waarom is een VCA certificaat nu zo belangrijk en wanneer is dit vereist? In deze blog leggen wij het voor u uit.

Lees artikel

Week van de RI&E: 21-25 september 2020

Van 21-25 september 2020 is het in Nederland de week van de RI&E. Een week die in het teken staat van de risicoinventarisatie en -evaluatie, om deze onder de aandacht te brengen bij ondernemers. Toch blijkt niet ieder bedrijf anno 2020 een RI&E te hebben. Heeft u al een RI&E opgesteld voor uw bedrijf?

Lees artikel