De 10 belangrijkste wijzigingen in de nieuwe VCA norm

De nieuwe  VCA norm 2017/6.0 is officieel gepubliceerd! Dit betekent dat er vanaf 3 april 2018 een nieuwe versie van de norm van kracht gaat. Maar wat is er veranderd ten opzichte van de oude VCA? En wat betekenen deze wijzigingen voor uw organisatie? Dat leggen wij u uit in deze blog.

Lees artikel

Verschillende soorten ISO normen

Wist u dat de ISO-organisatie in Geneve reeds meer dan 18.000 normen heeft ontwikkeld op verschillende gebieden en toepassingen? In deze blog geven wij een kort overzicht van de belangrijkste normen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Lees artikel

Heb ik een CE-keurmerk nodig?

Wat is een CE-keurmerk en wanneer heeft u deze nodig? In deze blog leggen wij het aan u uit.

Lees artikel

De voor- en nadelen van een ISO certificering

In deze blog wegen we de voor- en nadelen van een ISO-certificering tegen elkaar af. Ben jij sceptisch tegenover ISO? Lees dan snel verder!

Lees artikel

Nieuwe VCA 2017/6.0 goedgekeurd door RvA

In januari 2018 heeft de Raad van Accreditatie (RvA, toezichthouder op het VCA-systeem) de nieuwe VCA 2017/6.0 goedgekeurd. In deze blog vindt u alle informatie rondom deze update.

Lees artikel

Wat is de CO2 prestatieladder?

De CO2 prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Het doel van deze ladder is simpel en effectief: bedrijven stimuleren zich bewust te zijn van hun eigen CO2-uitstoot. Wilt u meer weten over hoe u uw prestatieniveau kunt verbeteren? Lees dan verder!

Lees artikel

Wat is een VCA certificaat?

In de bouwsector maar ook daarbuiten komt u het vaak tegen: het VCA certificaat. Maar wat is een VCA certificaat nu eigenlijk?

Lees artikel

[blog] De Dag van de Eerste Hulp

Afgelopen zaterdag was het de dag van de eerste hulp. We schenken graag even wat aandacht aan het belang van het  kunnen verlenen van eerste hulp – een levensredder voor iedereen.

Lees artikel

Nieuwe collega voor cursusplanning!

Aad Korstanje is per 1 september 2017 de opvolger van het vertrouwde gezicht Carlo Schijvens. Carlo blijft in ons bedrijf en gaat zich als Middelbaar Veiligheidskundige verder specialiseren als adviseur voor o.a. VCA*(*) trajecten, RI&E’s, CE markeringen.

Lees artikel

De Dag van de Eerste Hulp – checklist

Stel, er breekt brand uit in uw bedrijfspand. Weet u dan waar zich de dichtstbijzijnde nooduitgang bevindt? Het belang van een BHV-er onthult zich pas op het moment dat het er echt toe doet. Wees voorbereid in noodsituaties met getrainde BHV-ers en bekijk hieronder wat bedrijfshulpverlening kan betekenen.

Lees artikel