Vereiste Trede 3 van SCL uitgesteld tot juli 2026

Het aanscherpen van de ViA-eis wordt uitgesteld tot 2026. Het aanscherpen van de ViA-eis voor de Safety Culture Ladder (veiligheidsladder) van Trede 2 naar Trede 3 stond gepland op 1 januari 2025. De Governance Code Veiligheid Bouw (GCVB) heeft onlangs besloten om dit op 1 juli 2026 door te voeren, doordat er nog geen goed alternatief was gevonden voor de Approved Self Assesment (ASA).

Lees artikel

Hoe kan ik mijn CO2-uitstoot verminderen?

Milieubelasting is een belangrijk onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Naast de eigen verantwoordelijkheid die we op persoonlijk- en bedrijfsvlak kunnen nemen, wordt milieuvriendelijk en duurzaam gedrag steeds meer beloond. We geven in deze blog alvast wat tips om de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verminderen.

Lees artikel

Navigeren door Veiligheid: Is een VCA Diploma Verplicht voor ZZP'ers?

Een VCA is niet alleen in de bouw een effectief middel om op een gezonde en milieuvriendelijke manier te werken, in steeds meer branches wordt het gebruikelijk een VCA certificaat te hebben. Een VCA certificaat verkrijg je door het volgen van een VCA cursus. Kun je werknemers verplichten een certificaat te behalen? U leest het in deze blog. 

Lees artikel

De 5 meest gestelde vragen over ISO certificering

ISO (International Organisation for Standardization) is een organisatie die focust op het ontwikkelen van normeringen voor verschillende branches en industrieën. Deze normeringen gaan over veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. ISO normeringen worden over de hele wereld erkend omdat ISO aan elk land dezelfde eisen stelt voor het behalen van de certificeringen. Waarom kan een ISO certificering belangrijk voor uw bedrijf zijn en hoe kunt u deze certificering behalen? Wij beantwoorden de 5 meest gestelde vragen rondom ISO certificering.

Lees artikel

Hoe vaak moet ik mijn RI&E actualiseren?

De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is een instrument waarmee u veiligheidsrisico’s op een rij zet, met als doel een veiligere en betere werksituatie. In het plan van aanpak geeft u aan welke maatregelen u hiervoor neemt en in welke stappen, zodat u een overzichtelijke werkwijze creëert voor uw bedrijf. Het is van belang dat u de R&E regelmatig vernieuwt, maar hoe vaak moet u deze nu actualiseren? Wij geven u graag advies.

Lees artikel

Een VCA Certificaat: De Sleutel tot Veiligheid, Gezondheid en Milieubewustzijn

Ontdek de betekenis van een VCA certificaat en het belang voor risicovolle sectoren.

Lees artikel

De betekenis en het belang van VCA certificering

Als werkgever heeft u een zorgplicht: u moet ervoor zorgen dat uw medewerkers in een veilige, gezonde en milieuvriendelijke omgeving kunnen werken. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral in risicovolle branches zoals techniek, infra en petrochemie. Hier komt de VCA certificering in beeld.

Lees artikel

ISO 9001 Certificering: een cruciale stap naar kwaliteitsmanagement

Wat houdt een ISO 9001 certificaat in? Ontdek de voor- en nadelen van ISO 9001 certificering

Lees artikel

Riskeer ik een boete als mijn bedrijf geen RI&E heeft?

Verzuim is voor werkgever én werknemer geen prettige omstandigheid. Voor de werknemer betekent het dat hij/zij ziek is en daardoor niet kan werken, voor de werkgever kan het een flinke kostenpost zijn en daarnaast voor problemen zorgen omdat werk blijft liggen. Wat kan een RI&E hieraan bijdragen en krijgt u eigenlijk een boete als uw bedrijf geen RI&E heeft? U leest het hier.

Lees artikel

MVO? Per 2024 moet u voldoen aan de CSRD-richtlijn

MVO, doet uw organisatie er al iets mee? Zo niet, dan wordt het hiervoor nu tijd. Want vanaf 2024 moet u verplicht aan de CSRD-richtlijn voldoen. Dit houdt in dat uw organisatie moet rapporteren over de impact van uw bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Valt u onder het MKB, dan is dit vanaf 2026 verplicht.

Lees artikel