Hoe ziet een audit van de Safety Culture Ladder eruit?

Een audit voor de Safety Culture Ladder is een heel andere audit dan een audit voor VCA of een managementsysteem conform een ISO standaard. Bovendien mag een audit voor de Safety Culture Ladder niet in combinatie met een andere audit worden uitgevoerd. Dus tijdens de VCA audit direct de Safety Culture Ladder mee beoordelen, is niet toegestaan. Tijdens de audits voor de Safety Culture Ladder beoordelen de auditoren geen “papieren veiligheid“ zoals procedures etc., maar juist het verhaal daarachter.

Lees artikel

Klimaatverandering in ISO-normen

Op 29 februari 2024 hebben International Accreditation Forum (IAF) en International Organization for Standardization (ISO) samen een verklaring uitgebracht waarin ze aanpassingen in verschillende managementsysteemstandaarden belichten. Deze aanpassingen zijn bedoeld om het belang van klimaatverandering binnen de organisatorische context van uw managementsysteem te benadrukken en zijn een directe reactie op de London Declaration on Climate Action.

Lees artikel

Vereiste Trede 3 van SCL uitgesteld tot juli 2026

Het aanscherpen van de ViA-eis wordt uitgesteld tot 2026. Het aanscherpen van de ViA-eis voor de Safety Culture Ladder (veiligheidsladder) van Trede 2 naar Trede 3 stond gepland op 1 januari 2025. De Governance Code Veiligheid Bouw (GCVB) heeft onlangs besloten om dit op 1 juli 2026 door te voeren, doordat er nog geen goed alternatief was gevonden voor de Approved Self Assesment (ASA).

Lees artikel

Hoe kan ik mijn CO2-uitstoot verminderen?

Milieubelasting is een belangrijk onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Naast de eigen verantwoordelijkheid die we op persoonlijk- en bedrijfsvlak kunnen nemen, wordt milieuvriendelijk en duurzaam gedrag steeds meer beloond. We geven in deze blog alvast wat tips om de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verminderen.

Lees artikel

Navigeren door Veiligheid: Is een VCA Diploma Verplicht voor ZZP'ers?

Een VCA is niet alleen in de bouw een effectief middel om op een gezonde en milieuvriendelijke manier te werken, in steeds meer branches wordt het gebruikelijk een VCA certificaat te hebben. Een VCA certificaat verkrijg je door het volgen van een VCA cursus. Kun je werknemers verplichten een certificaat te behalen? U leest het in deze blog. 

Lees artikel

De 5 meest gestelde vragen over ISO certificering

ISO (International Organisation for Standardization) is een organisatie die focust op het ontwikkelen van normeringen voor verschillende branches en industrieën. Deze normeringen gaan over veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. ISO normeringen worden over de hele wereld erkend omdat ISO aan elk land dezelfde eisen stelt voor het behalen van de certificeringen. Waarom kan een ISO certificering belangrijk voor uw bedrijf zijn en hoe kunt u deze certificering behalen? Wij beantwoorden de 5 meest gestelde vragen rondom ISO certificering.

Lees artikel

Hoe vaak moet ik mijn RI&E actualiseren?

De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is een instrument waarmee u veiligheidsrisico’s op een rij zet, met als doel een veiligere en betere werksituatie. In het plan van aanpak geeft u aan welke maatregelen u hiervoor neemt en in welke stappen, zodat u een overzichtelijke werkwijze creëert voor uw bedrijf. Het is van belang dat u de R&E regelmatig vernieuwt, maar hoe vaak moet u deze nu actualiseren? Wij geven u graag advies.

Lees artikel

Een VCA Certificaat: De Sleutel tot Veiligheid, Gezondheid en Milieubewustzijn

Ontdek de betekenis van een VCA certificaat en het belang voor risicovolle sectoren.

Lees artikel

De betekenis en het belang van VCA certificering

Als werkgever heeft u een zorgplicht: u moet ervoor zorgen dat uw medewerkers in een veilige, gezonde en milieuvriendelijke omgeving kunnen werken. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral in risicovolle branches zoals techniek, infra en petrochemie. Hier komt de VCA certificering in beeld.

Lees artikel

ISO 9001 Certificering: een cruciale stap naar kwaliteitsmanagement

Wat houdt een ISO 9001 certificaat in? Ontdek de voor- en nadelen van ISO 9001 certificering

Lees artikel